Is mijn erf geschikt voor een steenuilnestkast?

Wilt u graag steenuilen op uw erf dan zal uw tuin/landgoed aan een aantal eisen moeten voldoen. Heeft u een tuin en hangt u een mezen nestkastje op dan is er grote kans dat u volgend jaar een nestje mezen in het nestkastje hebt. Met steenuilen gaat dat anders. 

Een erf met een geschikt steenuil biotoop ziet er op Zuid-Beveland als volgt uit: 

U kunt twee nestkasten gratis aanvragen bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) 0113-230936 Zodra u zich aangemeld hebt komt er iemand van het Zeeuws Steenuilfonds bij u kijken of het erf geschikt is als steenuilbiotoop. En is dit het geval dan zal de veldmedewerker op een geschikte plek de kasten ophangen. Om toch steeds weer aan nieuwe nestkasten te komen vragen wij de nestkasthouders om een donatie. Op deze site is elders te lezen hoe dat gaat. 

Heeft uzelf een nestkast geplaatst dan komen wij ook graag bij u kijken voor advies of om te controleren of de nestkast gebruikt wordt. Indien uzelf op het verkeerde tijdstip in de nestkast kijkt is de kans op verstoring groot. Laat dit liever over aan de mensen van het Zeeuws Steenuilfonds. Zijn er jonge steenuilen dan kunnen die door onze ringer geringd worden. 98% van de Zeeuwse steenuilen is geringd, waardoor veel belangrijke informatie wordt verkregen. Bij het ringen van de jonge steenuilen zijn u en uw gezin desgewenst aanwezig.

Zelf een nestkast maken? Kijk hier voor belangrijke informatie. 

Zeeuws steenuilenfonds